Ion Călinoiu cere verificarea tuturor consumatorilor de apă de la Rânca
Autorităţile din Gorj nu găsesc soluţii să rezolve problema apei în zona montană Rânca. În ciuda promisiunilor şi a controalelor despre care s-a tot vorbit la sfârşitul anului trecut, turiştii au avut de suferit din cauza lipsei apei.
Foarte mulţi dintre turiştii care au urcat la Rânca de Sărbători şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu au putut beneficia de apă potabilă şi menajeră în condiţii normale sau că au fost nevoiţi să aducă apă de la alte cabane, unde nu au fost probleme mari cu alimentarea. În timp ce mulţi administratori şi proprietari de cabane şi pensiuni se confruntă cu o criză a apei, autorităţile judeţene şi locale nu pun piciorul în prag, să verifice „la sânge“ modul în care este realizat consumul de apă la spaţiile turistice din zona Rânca.
Tergiversarea rezolvării problemei apei potabile la unităţile de alimentaţie publică şi de cazare se reflectă în mod direct în calitatea serviciilor oferite turiştilor care vizitează judeţul Gorj.
Cu toate acestea, autorităţile judeţului nu ratează nici o ocazie de a vorbi despre turism ca despre prioritatea numărul unu a reprezentanţilor administraţiei publice locale.
Acuzaţii din toate părţile, dar fără rezultate
La sfârșitul anului trecut, prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, lansa, fără a da nume, o serie de acuzaţii grave la adresa unor proprietari de pensiuni şi hoteluri care ar folosi apă necontorizată. Unul dintre cei vizaţi era Vasile Mitroi, administratorul celei mai importante pârtii de la Rânca. Despre omul de afaceri se spune în zonă că foloseşte cantităţi importante de apă pentru tunurile de zăpadă. Totul se întâmplă în detrimentul celor care ajung să nu mai aibă apă potabilă şi menajeră.
În altă ordine de idei, edilul din Novaci, Pantelimon Todea, afirma pub