Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru „Adevărul" că directorii Electrica Moldova au fost răsplătiţi cu lucrări de reabilitare sau de construire a unor imobile pentru a cumpăra la suprapreţ transformatoare vechi vândute de societăţile deţinute de deputatul ieşean Relu Fenechiu.
Traian Mazilu, fost director al SC Electrica Moldova SA, şi foştii şefi ai Societăţii de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica (SISEE) Moldova, Ion Turbatu, Ion Andronache, Petru Marghidan, Ion Ciutea, sunt urmăriţi penal pentru că ar fi acceptat ca societăţile lui Relu Fenechiu să vândă componente vechi, la suprapreţ şi nefolositoare pentru sistemul energetic naţional. Statul a fost astfel păgubit cu aproape 1,5 milioane de euro.
Relu Fenechiu, de la studentul care vindea blugi în cămin la baronul local care a inventat trei miniştri
Vezi aici vilele din Bacău ale şmecherilor din Energie FOTOGALERIE
Procurorii DNA Bucureşti spun că politicianul ieşean este urmărit penal pentru contractele încheiate în perioada 2002-2004, prin intermediul a patru firme pe care le controlează, cu SISEE. Instituţia a cumpărat în principal transformatoare de tensiune, plus alte echipamente electrice. Potrivit procurorilor, cele patru firme care au realizat tranzacţia cu SISEE sunt Fene Grup, Tehnorom, La Rocca şi Europlus, Relu Fenechiu fiind acţionar la primele trei.
Relu Fenechiu şi scandalurile celebre în care este implicat (INTERCEPTĂRI)
În schema gândită de politicianul ieşean apare şi firma DM Grup, deţinută de Dragoş Stănescu, un influent lider al comunităţii rrome din comuna ieşeană Grajduri. Acesta îi furniza lui Fenechiu transformatoarele vechi, pe care le preluase de la mai multe firme falimentare din Moldova, printre care Tepro SA, Celhart Donaris SA, Siderca SA şi Famos SA Suceava.
Deputatul ieşean Relu Fenechiu audiat de DNA în „afacer