Biserica vrea să înfiinţeze cât mai multe unităţi medicale, reluând astfel o mai veche tradiţie privind clinicile medicale patronate de locaşurile de cult, unde vor fi consultaţi gratuit pelerinii bolnavi care vin la slujbe, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, conform Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a precizat că pe lângă mănăstiri şi biserici înstărite de parohii au existat încă din cele mai vechi timpuri primele bolniţe. Acestea, care au fost la început locuri de îngrijire a călugărilor bolnavi, şi-au extins cu timpul aria de îngrijire.
Şi noua catedrală va avea în apropiere un centru de diagnostic şi tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucureşti să fie consultaţi gratuit, iar Biserica încearcă să înfiinţeze unităţi medicale pentru cei care au nevoie de consultaţii, a anunţat recent PF Daniel.
Întâistătătorul BOR a mai spus că în aceste vremuri de criză profundă spirituală şi materială, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2012 să fie dedicat în Patriarhia Română Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor.
"În apropierea noii catedrale este prevăzută construirea unui centru de diagnostic şi tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucureşti să fie consultaţi gratuit, să se stabilească diagnosticul lor, iar celor care au nevoie de îngrijiri imediate, să li se ofere", a spus patriarhul Daniel în cuvântul de învăţătură rostit în Catedrala patriarhală.
PF Daniel a precizat că este multă suferinţă şi este nevoie de multă vindecare sufletească şi trupească.
"Medicamentele au devenit din ce în ce mai scumpe, spitalele mai greu de întreţinut, oamenii foarte săraci şi singuri. Când ei mai sunt şi bolnavi, suferinţa creşte mai mult. Bolnavii sunt mereu în atenţia Bisericii, prin cererile care se fac la fiecare slujbă, prin săv