Când primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că vrea să vândă Cazinoul, pe un leu, zeci de persoane şi asociaţii, mai mult sau mai puţin neavenite, au reacţionat. În jocul declaraţiilor a intrat şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului, care a delcarat că imobilul a fost părăsit de autorităţi. Autorităţile au ridicat din umeri şi au spus că nu puteau reabilita clădirea. Aveau mâinile legate, deoarece Consiliul Local încheiase un contract de concesiune cu o firmă din Israel, care trebuia să renoveze clădirea, dar care nu şi-a respectat promisiunile, în ciuda faptului că a plătit redevenţe importante.
Cine are 10 milioane de euro?
Reabilitarea Cazinoului nu este ieftină. Valoarea totală aprobată a investiţiei este de 39,229 de milioane de lei, inclusiv TVA. Primăria nu avea aceşti bani. Mazăre a spus tot timpul că preferă să aibă grijă de bătrâni, să le ofere pachete cu alimente, decât să aloce aproape 10 milioane de euro în Cazinou. Nici varianta fondurilor europene nu a fost una validă, spune viceprimarul Decebal Făgădău, pentru că imobilul era concesionat. Cu toate acestea, fusese trecut pe o listă de rezervă. Imediat după anunţul de vânzare, o asociaţie a iniţiat şi o chetă publică pentru salvarea Cazinoului. „Nu am strâns niciun leu", a recunoscut Ovidiu Cupşa, consilierul local care a iniţiat campania. Nu acesta a fost scopul, a completat el, care a spus că a încercat numai să atragă atenţia asupra problemei Cazinoului şi să găsească o soluţie, lucru care, spune el, a reuşit. Suma, cum am mai spus, era prea mare. Cine are zece milioane de euro?
Pariul Elenei Udrea
Suma aceasta nu putea fi găsită decât în ministerele din Bucureşti. „Clădirea neglijată ani de zile de autorităţi, se găseşte în prezent într-o stare avansată de degradare, necesitând lucrări de consolidare şi restaurare. Structura de rezis