Chiar aşa, încotro se îndreaptă ţara asta dacă un bun securist ca Ioan Niculae nu mai poate face afaceri cu statul şi nu mai poate face avere prin mecanismul privatizării profiturilor şi redistribuirii egale a pierderilor?
Pentru că Ioan Niculae este, fără îndoială, un bun securist, nu ca Vîntu şi Voiculescu. Nu şi-a făcut televiziuni "de ştiri", ca să nu supere pe nimeni şi nici televiziunile de ştiri nu l-au supărat pe el.
Nici măcar un singur jurnalist care se indignează la comandă pentru orice găinărie la televiziunile mogulilor nu a găsit interesant faptul că Ioan Niculae a primit vreme de atâţia ani gaz la preţuri preferenţiale (practic subvenţie mascată, plătită din bani publici aşa cum a sesizat DIICOT-ul).
Nici cu politica nu s-a prea dat în vânt domnul Niculae, sau nu cine ştie ce.
Există, ce-i drept un dosar la DNA pe numele său pentru că ar fi dat un million de euro la campania prezidenţială a lui Geoană, dar în fond, vorba mafiotului, nu era nimic personal, erau afaceri.
Nu vroia omul decât să aibă un cuvânt de spus în numirea ministrului economiei şi al directorilor Romgaz şi Transgaz.
O pretenţie rezonabilă pe care domnul Hrebenciuc părea dispus să o discute din partea unui om de afaceri cu interese legitime în zona energiei.
Şi, la urma urmei, nici măcar nu i se poate reproşa că şi-a pus toate ouăle în coşul PSD.
Ştim, de exemplu, că a primit primele contracte preferenţiale pe vremea cât la conducerea Ministerului Economiei s-a aflat Varujan Vosganian, ştim de asemenea că a primit acelaşi tratament preferenţial sub Adriean Videanu şi că s-a bucurat până în zilele noastre de simpatia şi susţinerea unor funcţionari de stat importanţi, mulţi dintre ei numiţi de PDL.
Deci, omul a acţionat transpartinic, aşa cum aflase el că trebuie făcut de la reţeaua care s-a înstăpânit peste România din '90 încoace. @N_P