În Franţa, s-a declanşat o adevărată isterie legată de tipul de implant mamar PIP, despre care se spune că “ar fi vinovat” de cancer. Medicii susţin că în pericol se află şi româncele, deoarece silicoanele PIP ar fi ajuns şi la noi în ţară. În Franţa, s-a declanşat o adevărată isterie legată de tipul de implant mamar PIP, despre care se spune că “ar fi vinovat” de cancer. Medicii susţin că în pericol se află şi româncele, deoarece silicoanele PIP ar fi ajuns şi la noi în ţară.
În România, nu există o evidenţă a clinicilor care au utilizat implanturil PIP.
Dacă ai avut o operaţie de implant mamar cu silicon, iată ce-ţi recomandă să faci prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, ca să nu fii în această situaţie.
“În primul rând, înainte de intervenţie, chirurgul trebuie să informeze pacienta referitor la preţul şi la calitatea materialului folosit. Dacă produsul a fost foarte ieftin, “purtătoarele” ar trebui să-şi pună nişte semne de întrebare în ce priveşte calitatea sa. Pentru siguranţa lor însă, toate femeile care au un implant mamar trebuie să fi primit de la medicul chirurg care le-a făcut intervenţia, un certificat care atestă provenienţa şi caracteristicile implantului. Dacă acolo apare denumirea PIP, persoana trebuie să se prezinte la doctor, care va stabili cum trebuie procedat mai departe, ne-a declarat prof. dr. Ioan Lascăr.
Preţul implanturilor mamare cu silicon PIP e de trei ori mai mic decât cel al implanturilor performante, doar acestea din urmă fiind perfect compatibile cu ţesutul uman. Numai materialul brut costă 250-300 de euro perechea, pe când cele de calitate costă 800-1.200 de euro perechea.