Activitatile recreative nu constituie doar un mijloc excelent prin care micutul tau se distreaza si se relaxeaza. Jocurile il ajuta sa devina mai sociabil, sa fie un bun ascultator si sa-si dezvolte vocabularul, astfel incat sa poata vorbi corect si coerent inca dinainte de a mer-ge la scoala. Tocmai de aceea, ori de cate ori esti in preajma lui e bine sa comunici foarte mult cu el si sa-l provoci la diverse jocuri amuzante, dar inteligente in acelasi timp. Urmatorii pasi te vor conduce spre succesul dorit.
Actor intr-un episod din desenele animate preferate
Universul copilului la varsta prescolara il constituie jucariile, povestile cu zane, printi, printese, animalute etc. si mult indragitele desene animate. Asadar, nu rata nicio ocazie sa-l provoci la discutii legate de personajele lui preferate. Poate tie nu ti se pare interesant, dar pentru el va fi extrem de fascinant sa poarte conversatii reale cu tine si sa va transpuneti in acele personaje. Chiar asa. Ce ar fi sa "debutati" intr-un film de de-sene animate? Regizati impreuna un episod si permite-i sa fie actorul care detine cel mai important rol, cel al eroului principal. Incurajeaza-l sa dea frau liber imaginatiei, sa fie cat mai creativ si sa-si dezvolte vocabularul. In plus, incercarile repetate de a vorbi corect va grabi pronuntia clara a cuvintelor.
Plimbarea si descrierea elementelor din natura
Una dintre cele mai mari bucurii ale mi-cu-tilor o reprezinta natura. Parca toate lucrurile prind contur mai bine atunci cand sunt in sanul naturii, alaturi de intreaga familie, de cei dragi lor. Asadar, mergeti impreuna la o plimbare in parc, in jurul blocului, intr-o excursie la munte in weekend, oriunde va puteti distra in aer liber. Cere-i sa adune crengute mici de brad, pietre, frunze, ramuri rupte din copaci s.a.m.d. si sa le depoziteze in rucsac pentru a le transporta acasa. In loc s