Cu toate că a fost diagnosticat, la numai 22 de ani, cu o boală cumplită, scleroză laterală amiotrofică, și, de atunci, este imobilizat într-un scaun pe rotile și vorbește cu ajutorul unui aparat special, Stephen Hawking are la activ o carieră de success ca cercetător în astrofizică, iar mâine va împlini 70 de ani.
Se spune despre el că ar fi una dintre cele mai sclipitoare minţi ale planetei. Din cauza bolii sale extrem de severe, o scleroză lateral amiotrofică, nu poate mişca decât foarte puţin muşchii feţei şi un deget de la mâna dreaptă. În ciuda acestui handicap, el este unul dintre cei mai renumiţi astrofizicieni.
Femeia, cel mai mare mister al Universului
Stephen Hawking a declarat ca femeia este cel mai mare mister al Universului, transmite Reuters. Hawking a făcut această afirmație intr-un interviu pentru revista "New Scientist". Când reporterul l-a intrebat pe Hawking la ce se gandeste cel mai mult, profesorul a declarat: "Femeile. Ele sunt un mister complet".
Ființele inteligente de pe alte planete, cea mai mare decoperire științifică din istorie
De mai mult timp, Hawking avertizează omenirea că ar trebui să-și găsească altă planetă locuibilă, pentru că Terra va sucomba. "Dacă am găsi ființe inteligente pe alte planete am face, fără îndoială, cea mai mare decoperire științifică din istorie, însă trebuie să fim prudenți dacă vrem să comunicăm cu aceste forme de viață, fiindcă am putea avea soarta cruntă a băștinașilor din America, după sosirea europenilor. Lucrurile nu s-au sfârșit bine pentru amerindieni", a declarat savantul, într-un interviu acordat pentru BBC.
Colonizarea, singura șansă de supraviețuire a pământenilor
Stephen Hawking vede în colonizarea altor planete singura șansă de supraviețuire a pământenilor: "Este esențial să colonizăm spațiul cosmic, cred că, până la urmă, vom întemeia colonii care se pot s