În casa de vacanţă de lângă Buzău la Patriciei de la Amadeus te simţi ca la Muzeul Satului. Acolo au locuit bunicii şi străbunicii ei, totul este rustic, cu ţesături tradiţionale şi aşternuturi brodate manual, cu sobe din pământ şi oale de lut în bucătărie.
Odată ce ai călcat în casa Patriciei, parcă intri într-o altă lume. Una de poveste. Pe cât este de veche şi de rustică locuinţa, pe atât este de confortabilă, de colorată şi veselă.
"Casa este a bunicilor din partea tatălui. Este foarte veche pentru că, la rândul lor, bunicii au copilărit acolo, primind-o moştenire de la părinţii lor.
De când bunicul meu nu mai e, bunica s-a mutat la Bucureşti, iar casa şi terenurile de la ţară ni le-a lăsat nouă.
De atunci, părinţii mei au tot muncit să transforme locul într-o casă de vacanţă cu toate condiţiile, dar în acelaşi timp au păstrat toate accentele vechi şi stilul specific ţărănesc: aşternuturi brodate manual, oale de lut, tuciul de mămăligă, sobele de pământ, uşile micuţe ale odăilor, carpetele bunicii şi păturile frumos colorate şi ţesute la război", mărturiseşte Patricia.
Oglinda bunicii e şi ea decorată cu ţesături tradiţionale
Dar pe cât de frumoasă este căsuţa la interior, pe atât de pitorească este la exterior. Iar asta pentru că locul e animat de o adevărată fermă.
Aceasta este camera în care Patricia şi iubitul ei, Vlad Miriţă, dorm de fiecare dată când merg acolo
"Prima dată au cumpărat o iapă cu un mânz, apoi a apărut al doilea mânz. Mama s-a îndrăgostit ulterior de un măgar alb cu ochi albaştri, care, după un timp era normal să primească şi o parteneră.
Apoi a venit pe lume puiul lor, au apărut pe rând oi, găini, doi câini de pază, o văcuţă, un ponei, să nu uităm de lacul cu peşti şi... cine ştie ce va urma."
"De toată gospodăria, de la animale până la livadă şi grăd