Nu cred ca cineva poate rezista fara dulciuri. Daca cele gata preparate, asa numitele dulciuri din comert, contin zahar in exces si sunt pline de aditivi, dulciurile facute in casa, chiar daca au multe calorii, macar sunt mai curate si mai gustoase.
Un motiv in plus pentru a face aceste super negrese cu ciocolata. Ca sa le pregatesti ai nevoie de 85 de grame de ciocolata neagra, o lingura de cacao, o lingurita rasa de praf de copt, 150 de grame de zahar, o lingurita cu varf de ness, esenta de vanilie, doua linguri de lapte batut, un ou si, un ingredient cu totul si cu totul inedit, 100 de grame de maioneza. Poti alege maioneza gata preparata, dar de foarte buna calitate sau o poti face in casa din doua galbenusuri crude si 100 de mililitri de ulei.
Din toate acestea iti iese compozitie suficienta pentru o tava clasica de aragaz. Incinge cuptorul si unge cu putin ulei tava pentru copt.
Incearca si tortul de portocale
Topeste ciocolata. Adauga peste ciocolata topita laptele batut, esenta de vanile, zaharul si lingurita de pudra de ness. Adauga o lingura de apa fierbinte si amesteca bine. Cand acest amestec s-a racorit adauga oul intreg. Amesteca din nou totul foarte bine si pune maioneza. Amesteca din nou. Intr-un vas amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt. Pune amestecul de faina in compozitia de baza si amesteca pana ce compozitia devine uniforma.
Pune aluatul in tava pentru copt si coace super negresa cu ciocolata circa 40 de minute. Taie prajitura abia dupa ce s-a racit bine. Este delicioasa, se pastreaza foarte bine, la temperatura camerei doua-trei zile. In plus, ca urmare a amestecului special de ingrediente prajitura o sa faca o crusta delicioasa, astfel ca negresa cu ciocolata nu mai are nevoie de glazura.
Nu cred ca cineva poate rezista fara dulciuri. Daca cele gata prep