În ultimii ani, zece staţii de gări CFR au fost dezafectate iar unele dintre acestea au fost transformate în staţii amenajate în stilul celor de autobuz.
Din cele 43 de puncte de oprire ale trenului, câte există în Dolj, în zece nu există casieri care să vândă bilete. În ultimii ani, mai multe staţii CFR au fost dezafectate iar unele dintre acestea au fost transformate în staţii care se pot confunda cu cele de autobuz. Ca să ajungă în Craiova, sătenii din localitatea doljeană Toporaşi aşteaptă sub cerul liber trenul.
Dă CLICK pe imagini pentru FOTOGALERIE:
De cinci ani, gara a fost desfiinţată, iar în clădirea unde lucrau impiegaţii locuieşte în prezent o familie de olteni. „Stau oameni în fosta gară, nu se mai dau bilete”, povesteşte Dumitru Câţu, de 75 de ani. Este pensionar, însă a lucrat o viaţă întreagă la Uzina Electro din Craiova. „Făceam naveta, mergeam cu trenul. Erau trenuri lungi, astea de acum au doar două vagoane. Înainte luam bilete din gară, că erau oameni puşi special să le vândă”, îşi aminteşte bătrânul, dezamăgit că fosta gară este acum adăpost pentru o familie de doljeni şi că, în locul acesteia, a fost ridicată o staţie care arată ca cea de autobuz. „Ca să mă duc la Craiova acum urc în tren şi iau bilet dinăuntru. E păcat, că ne era drag cu gara de pe vremea mea. Acum iarna degerăm afară până vine trenul, banca are blănile rupte şi arată sărăcăcios de tot”, este de părere nea Mitică. Speră însă ca nepoţii săi să aibă parte de condiţii mai bune în staţiile CFR. „Tot mă rog să se facă mai frumos, s-or mai bagă ceva bani în gări ca să arată mai bine. Măcar nepoţii noştri să aibă şi ei ceferuri ca-n alte părţi”, zice bătrânul.
Află ce a mai rămas din staţiile unde în urmă cu cinci ani impiegaţii vindeau bilete din ediţia de astăzi Adevărul de Oltenia.