Pe lângă scandaluri, lipsa banilor şi a transparenţei, fotbalul din România ne-a dat în 2011 şi câteva motive de bucurie, indiferent că a fost vorba de finalizarea a trei stadioane noi, de rămânerea unei echipe autohtone în cursa pentru accederea în finala Europa League, care va fi găzduită de Bucureşti, de existenţa unui proiect sănătos la nivel de copii şi juniori (Viitorul Constanţa) sau de certitudinea că nu cluburile noastre mai transferă şi străini de valoare (Wesley), nu numai de umplutură. Pe lângă scandaluri, lipsa banilor şi a transparenţei, fotbalul din România ne-a dat în 2011 şi câteva motive de bucurie, indiferent că a fost vorba de finalizarea a trei stadioane noi, de rămânerea unei echipe autohtone în cursa pentru accederea în finala Europa League, care va fi găzduită de Bucureşti, de existenţa unui proiect sănătos la nivel de copii şi juniori (Viitorul Constanţa) sau de certitudinea că nu cluburile noastre mai transferă şi străini de valoare (Wesley), nu numai de umplutură.
Anul 2011, a coincis cu terminatea construcţiei a trei stadioane noi, lucru singular în România post-comunistă. Arena Naţională (55.600 de locuri / 234 milioane de euro) a fost inaugurată pe data de 6 septembrie, cu ocazia meciului România - Franţa (0-0), din preliminariile Euro 2012. Pe 25 septembrie, a fost deschis oficial şi noul stadion ”Ilie Oană” din Ploieşti ( 15.500 de locuri / 17,5 milioane de euro ), printr-un meci de old boys între Petrolul, echipa care a câştigat Cupa României în 1995, şi echipa ”Generaţiei de Aur” a naţionalei României. Primul meci pe Cluj Arena (30.200 locuri / 45 de milioane de euro) a avut loc pe 1 octombrie, între ”U” Cluj şi Kuban Krasnodar, câştigat de echipa lui Dan Petrescu cu scorul de 4-0.
Steaua a fost singura echipă românească care s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Europa League. Performanţa ”roş-albaştrilor” este cu