Ştii care este produsul cosmetic care provoacă cele mai multe accidente "cu rănire" la nivel mondial?
Zgâriatul globului ocular cu peria rimelului este cel mai întâlnit accident petrecut în faţa oglinzii. Din păcate, nu e aşa amuzant pe cât pare, deoarece acest moment de neatenţie sau de lipsă a dexterităţii te poate costa destul de scump: poţi face o infecţie oculară usturătoare sau, mai rău, o rană care să-ţi afecteze vederea pentru totdeauna.
Ţi se mai întâmplă să adormi cu machiajul pe faţă?
Da, tuturor ni s-a întâmplat cel puţin o dată şi efectele au fost clare şi vizibile a doua zi: pori dilataţi, piele încărcată, coşuri, pete. O dată, de două ori nu poate afecta pielea foarte tare sau ireversibil. Însă cea mai comună greşeală pe care o facem este alta, iar ea se repetă aproape zilnic. Folosim mascara, dar atunci când ne demachiem nu insistăm pe zona ochilor, ori demachiantul nu este foarte eficient în a o îndepărta. Probabil că te întrebi de ce ar conta rimelul de pe gene, care oricum nu ia contact cu pielea. Ei bine, în timpul somnului ochii lăcrimează, iar mascara ajunge pe globul ocular, unde şi rămâne pe parcursul somnului. Efectele sunt senzaţia de nisip în ochi, usturime, ochi roşii şi fotofobie. Credeai că aceste reacţii sunt provocate de curent, răceală sau odihnă puţină? Depinde. Dacă ţi-ai şters genele bine de tot înainte de culcare, e posibil.
Dacă nu... Fii mai atentă data viitoare!
Atenţie! Rimelul trebuie înlocuit o dată la patru luni de la desfacere, obligatoriu. Chiar dacă nu a ajuns la data expirării, aruncă-l! Produsele cremoase colectează şi dezvoltă bacterii, iar ochiul, fiind expus, este primul care reacţionează în contact cu aceste farduri.
Te dai cu lipgloss, dar buzele sunt mereu uscate şi crăpate
Asta se întâmplă din două motive: glossul pentru buze nu asigură protecţie UV, ba dimpotrivă, atrag