V-aţi întrebat vreodată care este meniul obişnuit al unui fotbalist profesionist? Sau câte mese pe zi consumă un sportiv de performanţă? La toate aceste întrebări a răspuns starul uruguayan Diego Forlan (32 de ani), câştigător al Copei America în 2011 şi totodată "fotbalistul turneului" la Cupa Mondială din 2010, unde a marcat de cinci ori şi a ajuns în careul de aşi al competiţiei cu naţionala sa.
Acum la Inter, Forlan şi-a făcut un renume în Europa marcând gol după gol pentru Manchester United, Villarreal şi Atletico Madrid. În spatele acestor goluri stă însă o viaţă extrasportivă ireproşabilă, de care Forlan are mare grijă. Principala sa preocupare: alimentaţia corespunzătoare. Sudamericanul a răspuns recent provocării jurnaliştilor englezi şi a dezvăluit în cel mai mic detaliu ce alimente consumă pe parcursul unei zile!
MICUL DEJUN - 8:00
"Încep ziua cu câteva felii de ananas. Gustul dulce mă trezeşte! Apoi, mănânc toast cu unt şi iaurt. De cele mai multe ori prefer însă pâinea neagră. Câteodată mai îmi fac omletă cu şuncă şi brânză, pentru că am nevoie de energia dată de ouă. Şi să ştiţi că nu există dimineaţă în care să nu beau un pahar de suc de portocale proaspăt stoarse!"
? Info: ananasul este un fruct foarte bogat în bromelaină, o enzimă digestivă care ajută la recuprarea rapidă după accidentări şi la regenerarea ţesutului muscular. Are ca principal efect reducerea inflamaţiilor.
PRÂNZUL - 13:00
"După 2-3 ore de antrenament mă duc direct la sala de mese sau la restaurant. Oriunde aş fi însă, mă orientez spre paste cu orez şi pui. Uneori mai aleg spaghetele cu ulei de măsline şi brânză rasă deasupra. Puiul îl mănânc mereu la grătar, niciodată fiert. E mult mai sănătos aşa!"
? Info: Ciocolata cu lapte este ideală pentru sportivi după antrenamente, deoarece ajută la repara