BENEFICII. Morcovii cruzi ajută la metabolismEste apreciat în special pentru capacitatea de a regenera celulele, iar popular este folosit şi ca tratament contra diareei. Iată ce alte beneficii mai are această legumă-minune asupra organismului:
- elementul esenţial din morcovi este betacarotenul, o substanţă care, odată ajunsă în organism, se transformă în vitamina A. Din acest motiv, consumul de morcovi este recomandat pentru ameliorarea problemelor de vedere. Betacarotenul este şi un antioxidant puternic, recomandat în lupta contra cancerului, în special a celui la plămâni.
- studiile recente arată că morcovul protejează şi împotriva bolilor cardiace; sucul de morcovi este bogat în vitamina B6, iar morcovul crud sau fiert conţine o vitamină denumită piridoxină, care face parte din coenzimele care participă la metabolismul proteinelor şi acizilor graşi, dar şi la buna funcţionare a neurotransmiţătorilor.
- este bogat şi în vitaminele B1, B2 şi B3, esenţiale pentru aportul de energie, transmiterea fluxului nervos, contribuie la producţia hormonilor, la repararea ţesuturilor, dar şi la formarea globulelor roşii.
- crud, reprezintă o sursă de vitamina C, care joacă un rol important în organism datorită proprietăţilor antioxidante; contribuie la sănătatea oaselor, a cartilagiilor, dinţilor, gingiilor şi protejează împotriva infecţiilor.
- vitamina E, pe care o conţine, este cel mai important antioxidant, care protejează membrana celulelor, în special pe cea a globulelor roşii şi albe, responsabile de sistemul nostru imunitar.
- conţinutul de vitamina K joacă un rol important în fabricarea proteinelor esenţiale coagulării sângelui şi formării oaselor.
BENEFICII. Morcovii cruzi ajută la metabolismEste apreciat în special pentru capacitatea de a regenera celulele, iar popular este folosit şi ca tratament contra diareei. Iată ce a