CSJ „U“ Craiova cere 30.000 de euro pentru formarea a şapte fotbalişti care au ajuns la alte echipe după dezafilierea „U“ Craiova. Bugetul CSJ ar putea fi asigurat din formarea de fotbalişti, dacă CJ Dolj ar apăra mai bine interesele propriei şcoli de fotbal pe care o finanţează din bani publici cu 1,1 milioane de lei anual.
Clubul Sportiv Judeţean (CSJ) Ştiinţa „U“ Craiova este o entitate sportivă care funcţionează sub tutela Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, fiind deci finanţată din bani publici. În 2011, bugetul acestei instituţii a fost de 1,19 milioane de lei. Din aceşti bani sunt acoperite salariile profesorilor, deplasările, echipamentele sportive etc. Circa 200 de copii şi juniori deprind aici tainele fotbalului, îndrumaţi de opt profesori, printre care se găsesc şi foşti fotbalişti ai „U“ Craiova, cum ar fi Aurică Beldeanu, Valentin David, Daniel Mogoşanu sau Victor (Fonfo) Niculescu. Finanţarea grupelor de copii şi juniori ale „U“ Craiova a fost preluată de CJ Dolj în 2003, când patronul clubului era Dinel Staicu. Din 2005, finanţarea „U“ Craiova a fost preluată de Adrian Mititelu. Nedispunând de resurse financiare importante, noul patron a decis să folosească resursele de la CSJ Ştiinţa „U“ Craiova, tinerele talente pregătite pe banii publici. Aşa au ajuns la echipa mare nume precum Silviu Lung Jr., Ovidiu Dănănae, Ştefan Bărboianu, Dragoş Firţulescu, Constantin Gângioveanu şi alte tinere speranţe.
Beneficiile pentru formarea fotbaliştilor
În fotbalul românesc se rulează sute de mii sau chiar milioane de euro. Întrebarea este: ajung o parte din aceşti bani la cluburile care au format jucătorii, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire? Este firesc ca o parte din beneficiile rezultate din transferuri să ajungă aici, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire, dotări etc. CSJ Ştiinţa „U“ Craiova are statutul de club de f