"Această stabilitate a fost dată şi de sănătatea de care s-a îngrijit în timp sistemul ca atare, politica de prudenţialitate şi de reglementare a BNR fiind un factor decisiv"
Rolul principal a fost în continuare de suprareglementare, de introducere a unor reguli cu privire la prudenţialitate
Acest fapt a făcut ca sistemul bancar să fie pregătit faţă de cerinţele care s-au făcut la nivel european, a spus oficialul ARB
Preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu, a declarat că sistemul bancar din România este mai stabil decât se vede în jur, această stabilitate fiind dată şi de sănătatea de care s-a îngrijit în timp sistemul ca atare, politica de prudenţialitate şi de reglementare a BNR fiind un factor decisiv.
"Sistemul bancar românesc se prezintă în primul rând stabil, aş scoate în evidenţă că mai stabil decât se vede în jur. Poate şi sănătatea de care s-a îngrijit în timp sistemul ca atare - şi din cadrul sistemului trebuie să spunem că politica de prudenţialitate şi de reglementare a Băncii Naţionale a fost un factor decisiv în acest element de stabilitate. Rolul principal a fost în continuare de suprareglementare, de introducere a unor reguli comune, unitare, cu privire la prudenţialitate, fapt care a găsit sistemul bancar românesc pregătit faţă de cerinţele care s-au făcut la nivel european, ceea ce este un semn foarte bun şi lăudabil pentru sistemul bancar din România", a spus pentru Curierul Naţional preşedintele executiv al ARB.
"Acum, creditarea depinde de capacitatea de economisire a românului"
În ceea ce priveşte contractarea de credite de către populaţie şi firme, Florin Dănescu a arătat că principalul obstacol s-ar împărţi între capacitatea de calificare la creditare şi cea de economisire a economiei româneşti.
"Unul ar fi capacitatea de calificare la creditare sau