Elevii români se vor putea documenta de la televizor cu privire la subiecte ştiinţifice din fizică, chimie, biologie, ecologie sau invenţii, acestea urmând să fie prezentate, din 16 ianuarie, în cadrul programului TV “Şcoala Discovery”, gândit pentru diversificarea resurselor de învăţare, în compleatarea celor din clasă.
Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) şi Ministerul Educaţiei din România au lansat, duminică, proiectul “Şcoala Discovery”, o iniţiativă pentru susţinerea educaţiei ştiinţifice în România, încurajând elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul Discovery Channel.
“Ţelul nostru este să aducem lumea Discovery în sălile de clasă şi să stimulăm curiozitatea firească a elevilor faţă de ştiinţă. (…) Suntem recunoscători Ministerului Educaţiei pentru susţinerea acordată şi pentru feedback-ul valoros oferit în implementarea proiectului şi ne dorim să fim implicaţi în continuare în procesul educaţional din România“, a spus Mark Hollinger, preşedinte şi CEO Discovery Networks Internaţional.
Din 16 ianuarie, elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor beneficia de noile resurse puse la dispoziţie de acest proiect, Şcoala Discovery având două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific difuzată pe Discovery Channel în România şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Ambele componente au fost realizate în funcţie de programa şcolară din România.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat duminică, la lansarea proiectului, că această iniţiativă oferă o diversificare a resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi.El a explicat că subiectele sunt special gândite pentru România, astfel