Pe baza fosilelor gasite de-a lungul timpului au fost realizate mulaje ale chipurilor stramosilor nostri, care au fost expuse la Dresda, in Germania. Unele dintre chipurile expuse sunt ale unor predecesori ai omului de acum 7 milioane de ani.
Printre cele 27 de modele expuse, exista si unul care il infatiseaza pe sahelanthropus tchadensis, un stramos al omului care a trait in urma cu 7 milioane de ani, inainte ca acesta sa se desparta de cimpanzeu, relateaza Daily Mail.
Homo rudolfensis a trait in urma cu 2 milioane de ani. Ramasitele sale au fost gasite in Kenya. Nu este inca foarte clar unde anume se situeaza acesta specie in evolutia omului.
Si Paranthropus boisei a trait in urma cu 2 milioane de ani, avand maxilare extrem de puternice, motiv pentru care mai este poreclit si "Spargatorul de nuci".
Australopithecus Africanus, cunoscut si sub denumirea de Plesianthropus transvalensis, a trait tot cu aproximativ 2 milioane de ani in urma, craniul sau apropiindu-se de cel al oamenilor din punct de vedere al volumului.
In cazul de fata s-a folosit un craniu gasit in Africa de Sud pentru a se realiza mulajul.
Asa arata Homo erectus, originar din Africa, acesta migrand ulterior catre India, China si Java.
Foarte asemanator cu Homo erectus, Homo ergaster a trait in urma cu 1,5 milioane de ani.
Reprezentantii speciei Homo neanderthalensis au trait in urma cu 60.000 de ani si sunt, probabil, cele mai apropiate rude ale noastre.
Pe baza fosilelor gasite de-a lungul timpului au fost realizate mulaje ale chipurilor stramosilor nostri, care au fost expuse la Dresda, in Germania. Unele dintre chipurile expuse sunt ale unor predecesori ai omului de acum 7 milioane de ani. @