Vaticanul a recunoscut ca a folosit site-ul Wikipedia pentru a redacta biografiile celor 22 de noi cardinali trimise jurnalistilor.
Biografiile noilor cardinali au fost copiate din versiunea italiana a enciclopediei online, cuvant cu cuvant in unele cazuri, si fara a cita sursa, scrie BBC.
Vaticanul a precizat ca angajatii sai nu au stiut dinainte numele cardinalilor si, in graba, au incercat sa ii ajute pe jurnalisti, carora le-au dat biografii "neoficiale" ale cardinalilor numiti de Papa la data de 6 ianuarie.
Un blogger italian, Sandro Magister, a sesizat insa ca biografiile provenind de la Vatican seamana izbitor cu cele publicate pe Wikipedia.
Papa Benedict a numit 22 de cardinali noi, asa-zisii "printi ai Bisericii", care ii sunt cei mai apropiati colaboratori si intr-o zi ii vor alege succesorul.
Cel mai important dintre acestia este Timothy Dolan, arhiepiscopul de New York. Ceilalti sunt din Italia, Portugalia, Spania, Brazilia, India, Canada, Cehia, Olanda, Germania, China, Romania, Belgia si Malta.
18 dintre noii cardinali au sub 80 de ani, ceea ce inseamna ca pot sa intre in conclavul secret care va alege un nou papa din randurile lor, dupa moartea lui Benedict.
Vorbindu-le pelerinilor adunati in piata Sfantul Petru, Papa a spus ca spera ca noii cardinali sa fie mereu capabili sa isi arate dragostea pentru Biserica cu curaj si dedicare.
Prin noile numiri, Benedict a desemnat peste jumatate dintre "cardinalii electori" care vor alege, la un moment dat, un nou lder pentru cei 1,3 miliarde de credinciosi romano-catolici.
Vaticanul a recunoscut ca a folosit site-ul Wikipedia pentru a redacta biografiile celor 22 de noi cardinali trimise jurnalistilor.
Biografiile noilor cardinali au fost copiate din versiunea italiana a enciclopediei on