Oraşul Băneasa a reuşit, în anul care tocmai s-a încheiat, performanţa nefastă de a-i fifost acceptat la finanţare doar un proiect.
Administraţia locală Băneasa a tot depus proiecte de finanţare atât pe diferite programe cât şi la Guvern, dar acestea au fost respinse. „A fost rău: bani nu am avut, realizări nimic, zero... din toate punctele de vedere. N-am putut să accesez nimic. Eu fiind din oraş, nu mă încadrez nici colo, nici dincolo.
N-am accesat absolut nimic", a caracterizat anul care tocmai s-a încheiat edilul-şef Gelu Iordache. Acesta susţine că întreaga vină pentru faptul că nu au venit bani pe programe o poartă o idee mai veche prin care s-a hotărât ca Băneasa să capete statutul de oraş. „La noi e problema că ne-a pus dracu' acu câţiva ani să ne declarăm oraş. Şi suntem oraş sub 7.000 de locuitori şi noi greu accesăm fondurile astea că nu ne regăsim pe nicăieri", ne-a mai spus primarul din Băneasa, care susţine că a reuşit să obţină o finanţare pentru o bază sportivă în satul Negureni. „O bază sportivă pentru o localitate cu 600 de locuitori, vă daţi seama, e şi de râs... Ce să fac? Mă agăţ şi eu de orice, dacă în oraş nu am putut accesa, am accesat la sate. Cu toate proiectele depuse, şi la Guvern, nu m-am încadrat decât în zonele periurbane, adică la sate. Tot ce am avut depus a fost respins: am avut spaţii verzi în valoare de 4 milioane de euro, canalizare, respinsă, deci tot-tot", ne-a mai spus Iordache.
Întruniţi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local, aleşii oraşului Băneasa au aprobat la sfârşitul anului trecut utilizarea fondului de rulment pentru finanţarea unor achiziţiei publice. Conform proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali, a fost deblocată suma de 171.772 lei. Banii au fost folosiţi pentru finanţarea achiziţiilor publice „Pietruire străzi în oraşul Baneasa" în valoare de 166.478 lei şi "Bra