Daca ai fost diagnosticat cu hipertensiune, cel mai probabil doctorul ti-a dat si niste sfaturi legate de ce ai voie sa mananci si ce nu. Potrivit Institutului National de Sanatate, o dieta bogata in nutrienti si saraca in sodiu s-a dovedit a fi cea mai indicata in asftfel de situatii.
Vestea buna este ca aceasta alimentatie poate insa sa fie si gustoasa, daca se trece peste prejudecatile initiale. Incearca produsele propuse de Everyday Health si papilele tale gustative iti vor fi recunoscatoare, in timp ce problema ta de sanatate va fi tinuta sub control.
Banane bogate in potasiu
Aceste fructe sunt extrem de usor portabile si nu sunt doar dulci si sarace in sodiu, ci au si foarte mult potasiu, care ajuta la stabilizarea presiunii sanguine, dupa cum explica dr. Stephanie Dean, dietetician la Centrul Medical Universitar Baylor. Mai ales daca iei anumite medicamente pentru reglarea tensiunii vei avea nevoie de o cantitate propice de potasiu, astfel incat muschii tai, in special inima, sa nu aiba de suferit.
Bananele pot fi consumate ca atare, ca gustare, ori poti fi feliate si adaugate in bolul cu cereale de dimineata.
Iaurt pentru calciu
Iaurtul este o buna sursa de calciu, o portie de 170 de grame dandu-ti 300 de miligrame din doza zilnica recomandata. Deficienta de calciu poate fi unul dintre factorii care duce la presiunea sanguina ridicata. Multi parinti au grija ca cei mici sa consume calciu, dar nu se gandesc ca si un corp ajuns la maturitate are nevoie de acest element.
Iaurtul este sarac in sodiu, gustos, si poate fi amestecat cu diverse fructe.
Condimente fara sare
Amestecurile de condimente cumparate din magazine pot adauga savoare mancarii tale, dar trebuie sa ai grija, caci ele contin si foarte multa sare, de cele mai multe ori. Mai bine cumperi ingredi