In urma unui experiment, germanii au descoperit ca jumatate dintre puii achizitionati in magazinele din cinci orase sunt contaminati cu bacterii rezistente la antibiotice si reprezinta un pericol pentru persoanele cu probleme de sanatate.
Pasarile au fost crescute prin metode intensive, adica un mare numar de pui intr-un spatiu limitat, ceea ce a creat actuala problema, explica organizatia germana Bund, potrivit Euronews.
"Pericolul este ca un transfer al germenilor este posibil la prepararea acestor pui. Aceasta poate conduce la situatia in care o persoana ingereaza bacteriile rezistente la antibiotice si se expune acestora, punandu-si in pericol sanatatea", a explicat Herbert Weiger, presedintele grupului Bund, care a publicat rezultatele experimentului.
Rezultatele sunt facute publice intr-o perioada in care guvernul german pregateste legi prin care doreste sa stopeze utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor si pasarilor pentru consum.
"Intarirea reglementarilor are ca scop reducerea utilizarii antibioticelor la minimul necesar pentru tratamentul bolilor animalelor si cresterea competentei autoritatilor locale", a explicat Holger Eichele, purtatorul de cuvant al ministrului pentru Protectia Consumatorilor.
In urma unui experiment, germanii au descoperit ca jumatate dintre puii achizitionati in magazinele din cinci orase sunt contaminati cu bacterii rezistente la antibiotice si reprezinta un pericol pentru persoanele cu probleme de sanatate.
Pasarile au fost crescute prin metode intensive, adica un mare numar de pui intr-un spatiu limitat, ceea ce a creat actuala problema, explica organizatia germana Bund, potrivit Euronews.
"Pericolul este ca un transfer al germenilor este posibil la prepararea acestor pui. Aceasta poate conduce la situatia in care o persoana ingerea