Posturile vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ, dar şi la sediul IŞJ Braşov.
Din acest an, şcolile care au posturi neocupate nu le vor mai ocupa cu profesori care au trecut de examenul naţional de titularizare, ci vor testa, fiecare, dascălii pe care vor să-i angajeze. Cei care vor câştiga postul vor semna un contract direct cu şcoala şi nu cu ministerul. Aceasta prevedere face parte din Legea Educaţiei. Pentru a fi acceptat în învăţământ, candidatul trebuie să aibă diploma de licenţă şi de masterat. Dacă trece de probele impuse de şcoala angajatoare, candidatul va obţine un post de un an de zile, fiind supravegheat de un profesor mentor.
Concursul pentru ocuparea unui post în învăţământ constă într-o probă practică, prezentarea unui curriculum vitae şi susţinerea unui interviu. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, „personalul didactic poate fi angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau perioadă determinată de cel mult un an şcolar, cu posibilitatea prelungirii contractului, respectiv în plata cu ora”.
Posturile vor fi afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la sediul unităţilor de învăţământ care organizează concurs de titularizare. Posturile vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ, dar şi la sediul IŞJ Braşov.
Din acest an, şcolile care au posturi neocupate nu le vor mai ocupa cu profesori care au trecut de examenul naţional de titularizare, ci vor testa, fiecare, dascălii pe care vor să-i angajeze. Cei care vor câştiga postul vor semna un contract direct cu şcoala şi nu cu ministerul. Aceasta prevedere face parte din Legea Educaţiei. Pentru a fi acceptat în învăţământ, candidatul trebuie să aibă diploma de licenţă şi de masterat. Dacă trece de probele impuse de şcoala angajatoare, candidatul va obţine un post de un an de zile, fiind supravegheat de un profesor mentor. @