Părţile implicate în scandalul iscat la începutul anului, în care mai mulţi tineri cu insuficienţă renală au fost umiliţi la cinematograful Cinema City din Cluj, au ajuns la o soluţie comună, care va include şi instruirea personalului în privinţa serviciilor oferite persoanelor cu nevoi speciale.
Conducerea Cinema City şi Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta" au anunţat, marţi, că au ajuns la soluţionarea situaţiei neplăcute prin care au trecut tinerii cu insuficienţă renală şi unii imobilizaţi în cărucioare cu rotile, informează Mediafax.
„Regretăm faptul că din cauza unor deficienţe de comunicare şi organizare, tinerii care au fost invitaţii noştri la Cinema City Cluj au avut parte de situaţii neplăcute, care le-au produs disconfort şi ne prezentăm scuzele faţă de aceştia. Am luat legătura cu toţi factorii responsabili, am stabilit care au fost cauzele ce au condus la această situaţie şi ne-am angajat să luăm toate măsurile necesare, pentru a preîntâmpina pe viitor situaţii similare", au declarat reprezentanţii Cinema City România.
Membrii Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta" au arătat că sunt de acord să participe, la invitaţia Cinema City, la „instruirea personalului din cinematografele operatorului, pentru a optimiza calitatea serviciilor oferite persoanelor cu nevoie speciale, care aleg să fie oaspeţi". „Apreciem promptitudinea cu care au reacţionat reprezentanţii Cinema City România, împreună cu conducerea Iulius Mall, astfel încât pe viitor, nicio persoană care este dependentă de un scaun cu rotile să nu mai fie supusă unui tratament nedemn", au precizat cei de la Asociaţie.
Mai mulţi tineri cu insuficienţă renală sau imobilizaţi în scaune cu rotile, printre care şi un reprezentant al României la Jocurile Paralimpice din 2012, au reclamat în primele zile ale anului că au fost umil