Cu ocazia Anului Nou chinezesc, preşedintele Traian Băsescu şi-a pus şorţul "Sweet taste" şi, alături de gazdele de la Ambasada Chineză, a pregătit, marţi seara, preparate specifice bucătăriei asiatice.
Dacă în perioada sărbătorilor de Crăciun, Elena Udrea a gătit sarmale şi salată de boeuf, ieri a fost rândul lui Traian Băsescu să intre în rolul bucătarului. Preşedintele a fost invitat alături de ministrul Dezvoltării, cel de Externe şi cel al Culturii la Ambasada Chineză cu ocazia ceremoniei organizate pentru a marca intrarea, la 23 ianuarie , în noul an care va corespunde, potrivit tradiţiei chineze, anului Dragonului de apă.
În fotografiile postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu apare purtând un şorţ pe care scrie "sweet taste", în timp ce găteşte alături de câteva doamne de la ambasadă preparate specifice bucătăriei chinezeşti.
Recepţia de ieri a început la ora 17.00, iar, la final, preşedintele a asistat, alături de Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei la Bucureşti, la un impresionant foc de artificii în curtea ambasadei, care a durat mai multe minute. În acest timp, preşedintele şi şefa misiunii diplomatice au schimbat câteva cuvinte.
La eveniment au fost prezenţi şi miniştrii Teodor Baconschi, Kelemen Hunor şi Elena Udrea, aceasta din urmă purtând o rochie de culoare corai, dar şi oficiali chinezi, oameni de afaceri, consilieri prezidenţiali.
Anul nou chinezesc va începe la 23 ianuarie şi se va încheia pe 9 februarie 2013. Acest an va corespunde anului Dragonului de apă, fiind, potrivit astrologilor chinezi, un an tumultuos, plin de evenimente neprevăzute.
Cu ocazia Anului Nou chinezesc, preşedintele Traian Băsescu şi-a pus şorţul "Sweet taste" şi, alături de gazdele de la Ambasada Chineză, a pregătit, marţi seara, preparate specifice bucătăriei a