După ce şi-a desemnat un juriu de elită, format din trei Chefi renumiţi şi recunoscuţi în branşă, "MasterChef" România se pregăteşte pentru preselecţii. Astfel, pe 21 ianuarie 2012, începând cu ora 10.00, toţi pasionaţii de bucătărie care visează la un loc în competiţia culinară de la Pro Tv, atât cei care s-au înscris pe site-ul protv.ro, cât şi cei care nu au reuşit să facă asta, sunt aşteptaţi la preselecţiile care vor avea loc la World Trade Center Bucureşti - Pullman Hotel din Piaţa Montreal nr. 10, Sector 1, Bucureşti.
Condiţii de participare
Pasionaţii de arta culinară, amatori pentru care bucătăria este o reală bucurie, nu o meserie, cei al căror talent în faţa borcanelor cu condimente nu cunoaşte limite vor avea ocazia să se întâlnească la preselecţiile din 21 ianuarie cu cei trei juraţi: Sorin Bontea, Cătălin Scârlătescu şi Florin Dumitrescu. La preselecţii sunt aşteptaţi atât cei care s-au înscris deja în concursul "MasterChef" pe pagina protv.ro, cât şi cei care, din diverse motive, nu au reuşit să o facă.
Concurenţii trebuie să se prezinte în faţa juriului de specialişti aşa cum se cuvine: cu un preparat deja gătit acasă, cel mai bun pe care ştiu ei să îl prepare, dar şi cu platourile sau farfuriile necesare pentru prezentarea respectivului fel de mancare. Aceştia vor avea la dispoziţie 10 minute pentru a aranja în farfurie preparatul cu care speră să câştige încrederea juriului, dar şi să vorbească despre ei şi pasiunea pentru gastronomie.
Cei sosiţi la preselecţie trebuie să aibă peste 18 ani, să aibă un act de identitate la ei, nu trebuie să fie bucătari profesionişti şi pot aduce cu ei, pe lângă felul de mâncare gata preparat, orice material de prezentare (video sau foto) din care să reiasă cât de pasionaţi sunt de gătit.
Premiul "MasterChef" România - 50.000 de euro
Concurenţii care vor demonstra că deţin toate ing