Are 58 de ani, este casatorit si are doi copii. Este Medic primar in chirurgie plastică si reconstructiva, doctor in stiinte medicale cu prima teza de doctorat din Romania care a avut ca si subiect reconstructia de san. Este director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara din noiembrie 2010.
____________________________________________________________________________
Zilele acestea ati primit reconfirmarea ca Spitalul Judetean este o unitate spitaliceasca de prim rang. Ce inseamna acest lucru?
Categoria intai in clasificarea facuta de Ministerul Sanatatii pentru spitalele din Romania reprezinta cel mai inalt grad de performata medicala care poate fi intalnit in tara. Vom fi reevaluati la sfarsitul anului 2012.
Dar ce inseamna toate acestea pentru pacient?
Aceste opt spitale din categoria intai au ramas sub coordonarea Ministerului Sanatatii. Este un lucru benefic pentru ca in primul rand finantarea pentru aceste spitale va fi la un alt nivel. In al doilea rand aceste spitale au prioritate la dotarea cu tehnica medicala. Dovada sta si faptul ca anul trecut am beneficiat de nenumarate investitii. Avem un nou tomograf de ultima generatie, am reutilat o serie de sali de operatie si o sa se finalizeze anul acesta clinica de terapie intensiva care va fi una de top, asa cum trebuie sa fie o astfel de clinica intr-un spital european.
Ce datorii aveti in momentul de fata?
In momentul de fata suntem undeva la 35 de milioane de lei. Am mai redus cuantumul datoriilor, mai ales dintre cele vechi, istorice… Daca nu o faceam riscam sa fim dati in judecata de furnizori si puteau fi blocata finantarea.
Discutam cu cei de la Casa de asigurari si imi spuneau ca Judeteanul e ca un sac fara fund… Bugetul Casei creste de la an la an, anul trecut Timisul a avut cel mai mare buget de dupa revolutie, la fel si suma de contract cu