Ministrul bulgar de interne Tsvetan Tsvetanov a învinovăţit companiile de deszăpezire pentru haosul creat pe drumurile din Bulgaria de căderile masive de zăpadă din ultimele zile, scrie agenţia Novinite. "Din analiza pe care am efectuat-o, am stabilit că există vinovaţi de crearea şi amplificarea problemelor din trafic în condiţii de vreme de iarnă. Responsabilitatea cade pe companiile de deszăpezire", a afirmat Tsvetanov.
Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să cumpere mai agresiv de pe piaţa secundară obligaţiunile de stat ale ţărilor cu probleme din zona euro, pentru a susţine Italia şi pentru a preveni "un colaps cataclismic" al euro, a avertizat David Riley, director în cadrul Fitch, citat de agenţia Thomson Reuters. Riley a arătat că prăbuşirea euro ar fi dezastruoasă pentru economia globală. El a precizat că acesta nu este scenariul de bază al Fitch, însă ar putea deveni realitate dacă Italia nu găseşte o soluţie la problemele de ordin financiar cu care se confruntă.
Economia germană a scăzut cu 0,25% în trimestrul al patrulea al anului trecut faţă de trimestrul anterior, dând primele semne de oboseală din cauza crizei datoriilor de stat, şi a crescut cu 3% în 2011, potrivit datelor oficiale preliminare prezentate ieri şi preluate de agenţia Thomson Reuters. Creşterea economică anuală a încetinit de la 3,7% în 2010, cea mai bună cifră înregistrată după reunificare, iar economia germană a depăşit ca performanţe majoritatea economiilor din zona euro pe parcursul anului trecut datorită exporturilor şi cererii interne solide.
Obligaţiunile norvegiene scadente la 10 ani se apropie de paritate cu cele germane, în condiţiile în care investitorii renunţă la activele riscante din zona euro alegând siguranţa Norvegiei, ţara cu cel mai mare surplus bugetar dintre cele cu rating maxim, scrie Bloomberg. Yield-urile obligaţiunilor norvegiene au