Primăria a valorificat în 2011 numai puţin de 26 de autoturisme ce nu au mai fost revendicate de populaţie. Un sibian a mers după 18 zile ca să își recupereze mașina și a pălătit 3.900 de lei pentru ea.
CITIȚI ȘI:
Primăria va cumpăra un al doilea utilaj de ridicat maşini ce va putea ridica şi autoturisme mari
Peste 2.600 de maşini ridicate de primăria Sibiu în anul 2011
Cine crede că sibienii ai căror maşini sunt ridicate de pe domeniul public şi privat al municipiului reşedinţă de judeţ,merg imediat să îşi revendice autoturismele, poate avea o surpriză. Sunt oameni care preferă să nu mai meargă după acestea şi să le lase în curtea Biroului de Ridicări Auto din Sibiu. Anul trecut din cele 2.635 de autovehicule ridicate din Sibiu, câteva zeci au rămas în parcarea Biroului. „Municipalitatea a urmat procedurile specifice şi a valorificat un număr de 26 de astfel de autovehicule în anul 2011”, explică Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.
Angajaţii SC Pieţe SA, care se ocupă de biroul din curtea societăţii locale de transport în comun ştiu care e motivul principal al abandonului unor astfel de maşini. „În mare parte este vorba de maşini vechi, ce au fost abandonate de populaţie. Mai sunt însă şi maşini bune ce nu au mai fost revendicate. De exemplu este o Dacia Pick-up în stare bună care e la noi de câteva luni şi nimeni nu a venit după ea”, povesteşte unul din oamenii de la Biroul de Ridicări Auto, în timp ce arată către maşina albă parcată în unitate, alături de alte câteva zeci de maşini care sunt aici de ceva vreme.
Primăria le valorifică după 30 de zile
Cum autoturismele ridicate nu pot sta o veșnicie în curtea Biroului de ridicări Auto, primăria a găsit modalitatea legală de a scăpa de acestea şi chiar să şi facă bani de pe urma lor. O hotărâre de Consilul Local a stabilit că maşinile ridicate pot fi