Marea Britanie a pierdut trei sferturi din procesele care i s-au intentat la CEDO - Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Zece parlamentari din majoritatea conservatoare îi cer premierului să ia măsuri imediat şi să pună capăt dictaturii judecătorilor europeni.
Judecătorii numiţi (nu aleşi) ai CEDO lansează atac după atac asupra legislaţiei britanice construite în decurs de sute de ani de Parlamentul de la Londra, a avertizat un raport citat de presa britanică. Raportul a fost elaborat la cererea parlamentarilor din Partidul Conservator, aflat la putere. În trei din patru procese intentate la CEDO, judecătorii decid împotriva Marii Britanii. Raportul va redeschide discuţiile referitoare la cererea UE ca deţinuţii să aibă drept de vot şi va înmulţi cererile ca Marea Britanie să se retragă de sub jurisdicţia CEDO.
După apariţia raportului, un grup de zece parlamentari conservatori i-a cerut premierului David Cameron să acţioneze în acest caz. Parlamentarii susţin că „domnia judecătorilor trebuie să ia sfârşit şi trebuie reinstaurată democraţia parlamentară".
Din cele 350 de cazuri luate în discuţie, Marea Britanie a pierdut 271. Multe se referă la terorişti, criminali şi persoane care au comis delicte sexuale şi cărora CEDO le-a dat dreptate, obligând guvernul britanic să-i despăgubească. Doar 86 au fost câştigate şi aste pentru că în 50 dintre ele reprezentanţii statului britanic au ajuns la o înţelegere (financiară) cu reclamanţii. În 1998, legea britanică a fost schimbată pentru a permite cetăţenilor să se adreseze direct CEDO, fără a mai trece prin tribunalele britanice.
Marea Britanie a acceptat autoritatea CEDO în 1966. Judecătorii CEDO au permis unor terorişti şi infractori străini să pretindă că „face parte din drepturile omului să li se permită să rămână în Marea Britanie", mai acuză raportul. Printre deciziile controversate se numără c