O misiune a FMI condusă de Jeffrey Franks se va afla în România în perioada 25 ianuarie - 6 februarie pentru a patra evaluare a acordului stand-by cu România, a anunţat, ieri, reprezentantul FMI în România, Tonny Lybek, informează Mediafax. Misiunea FMI se va derula în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Oficialii FMI se vor întâlni cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, băncilor şi organizaţii ale societăţii civile. Concluziile urmează să fie publicate la finalul misiunii.
În luna martie a anului trecut, autorităţile de la Bucureşti au decis să prelungească înţelegerea cu FMI încheiată în 2009 printr-un acord de tip preventiv în valoare de circa 3,5 miliarde euro. Acordul cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane euro de la Banca Mondială, bani care nu au mai fost viraţi în acordul anterior.
Totodată, FMI a aprobat în decembrie al treilea raport de evaluare a implementării programului economic şi fiscal convenit în cadrul acordului cu România şi a pus la dispoziţia României o nouă tranşă, echivalentă cu 430 milioane Drepturi Speciale de Tragere (507 milioane euro). Suma totală disponibilă pentru România a urcat, astfel, la 1,35 miliarde Drepturi Speciale de Tragere (echivalentul a 1,6 miliarde euro).
O misiune a FMI condusă de Jeffrey Franks se va afla în România în perioada 25 ianuarie - 6 februarie pentru a patra evaluare a acordului stand-by cu România, a anunţat, ieri, reprezentantul FMI în România, Tonny Lybek, informează Mediafax. Misiunea FMI se va derula în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Oficialii FMI se vor întâlni cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, băncilor şi organizaţii ale societăţii civile. Concluziile urmează să fie p