Proiectul, finanţat din fonduri structurale şi de coeziune, şi operat cu instrumente de cercetare sociologică a relevat informaţii şi date sensibil diferite de cele ale INS referitor la gradul de ocupare al femeilor din regiunea de studiu, şi anume Regiunea Sud-Muntenia, Bucuresti-Ilfov.
În parteneriat cu CCI Ilfov, în cadrul proiectului, s-a desfăşurat şi o bursă a locurilor de muncă, implicând şi mediul de afaceri de maniera responsabilităţii sociale a întreprinderilor. Proiectul a intrat în România profundă mergând, pentru prima dată în abordarea de gen, către femeia din mediul rural, aflată în căutarea unui loc de muncă, şi nu pe tiparele obişnuite birocratice, de la nevoie, la birourile de ocupare a forţei de muncă.
Din perspectiva gradului de fericire socială, indicele de dezvoltare umană se stabileşte pe baza a 3 indicatori principali, şi anume durata medie de vârstă în condiţii bune de sănătate, PIB per capita şi investiţia în educaţia cetăţenilor, şi dacă ne uităm la cum arată acesta, în societatea noastră, prin prisma grupului-ţintă al proiectului - femeile, orice tip de reformă nu reuşeşte dacă chestiunea finanţării se desfăşoară strict în limitele unui tip singular de abordare, fie acesta strict de competiţie comercială, stat eminamente social, ori CSR al companiilor. Numai o abordare sinergică, care să reunească toate aceste abordări.
Invitat: dna prof.Daniela Visoianu, Manager de Proiect al Asociaţiei C4C - Communication for Community
Moderatori: Constantin Rudnitchi şi Dan Pavel.
Emisiunea Business on air din 12 ianuarie 2012
Proiectul, finanţat din fonduri structurale şi de coeziune, şi operat cu instrumente de cercetare sociologică a relevat informaţii şi date sensibil diferite de cele ale INS referitor la gradul de ocupare al femeilor din regiunea de studiu, şi anume Regiunea Sud-Muntenia, Bu