Craniul şi inima tigrului împuşcat la Grădina Zoologică din Sibiu au ajuns obiect de studiu pentru studenţii Facultăţii de Biologie şi Geologie a Universităţii "Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, după ce cadavrul animalului a fost supus unor operaţiuni de prelucrare şi conservare.
CITIȚI ȘI:
Primăria Sibiu refuză donaţia unei tigroaice din Suceava din motive de securitate
Îngrijitorul ce a uitat cuşca deschisă la Zoo a fost dat afară şi trebuie să plătească tigrul
Conferenţiarul Ioan Coroiu de la Facultatea de Biologie şi Geologie a UBB a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o parte din cadavrul tigrului, precum organele interne, sistemul de gheare retractile şi blana, se mai află încă în lucru.
Tigroaica Mihaela
"Tigroaca Mihaela împuşcată la Sibiu a fost adusă la Cluj la jumătatea lunii decembrie 2011 şi de atunci o întreagă echipă de la Facultatea de Biologie, formată din cadre didactice şi studenţi, foloseşte cât mai mult din acest material biologic. O parte din material, craniul, este definitivat, a intrat în colecţia didactică, la fel ca şi inima, care este conservată în formol. Mai sunt în lucru câteva organe interne şi sistemul de gheare retractile, iar blana se află în proces de prelucrare care durează două luni. Din toată această achiziţie, piesele cele mai importante sunt craniul şi inima. Craniul a fost curăţat şi prelucrat astfel că acum poate fi considerată o piesă de muzeu", a spus Coroiu.
Potrivit acestuia, după prelucrarea craniului, studenţii au la dispoziţie un material care era "absolut inaccesibil".
Inima, conservată în formol
"Studenţii pot vedea diferenţa dintre un craniu natural de tigru şi un mulaj artificial, pentru că văd oasele şi dinţii şi sistemul de închidere-deschidere a mandibulei. Studenţii au început să studieze craniul la cursurile despre mamifere, la fe