Sarbatorile de iarna s-au terminat, insa o gustare aflata adesea pe masa in aceasta perioada merita sa fie consumata in continuare: nucile. Oamenii de stiinta au descoperit ca acestea sunt cele mai sanatoase, intrecand in beneficii alunele, migdalele si chiar fisticul.
Principalul beneficiu al nucilor il reprezinta antioxidantii, mai ales polifenolii, care se regasesc din plin. O mana de mieji, consumati zilnic, tin departe bolile si coboara colesterolul rau, dupa cum explica profesorul Joe Vinson, de la Universitatea americana Scranton, relateaza Daily Mail.
Din punct de vedere al beneficiilor, imediat in urma nucilor se afla fisticul, acaju si alunele. De mentionat este faptul ca nu doar nucile, ci si migdalele, alunele etc. contin doar grasimi polinesaturate si monosaturate, astfel ca ar trebui consumate fara grija ca arterele s-ar putea infunda.
In plus, o mana de fistic, de exemplu, contine mai mult potasiu decat o banana. Acesta controleaza presiunea sangvina, contracarand efectele sodiului in exces.
Sarbatorile de iarna s-au terminat, insa o gustare aflata adesea pe masa in aceasta perioada merita sa fie consumata in continuare: nucile. Oamenii de stiinta au descoperit ca acestea sunt cele mai sanatoase, intrecand in beneficii alunele, migdalele si chiar fisticul.
Principalul beneficiu al nucilor il reprezinta antioxidantii, mai ales polifenolii, care se regasesc din plin. O mana de mieji, consumati zilnic, tin departe bolile si coboara colesterolul rau, dupa cum explica profesorul Joe Vinson, de la Universitatea americana Scranton, relateaza Daily Mail.
Din punct de vedere al beneficiilor, imediat in urma nucilor se afla fisticul, acaju si alunele. De mentionat este faptul ca nu doar nucile, ci si migdalele, alunele etc. contin doar grasimi polinesaturate si monosaturate, astfel ca