Legenda micilor serviti la restauranul "La Cocosatu" merge mai departe, dupa moartea patronului Ion Oita, care s-a sinucis in luna decembrie.
Ion Oita este numite "Regele Micilor" de catre ABC News, preluand Associated Press, care spune ca fostul patron este inca plans de simpatizantii micilor serviti la restaurantul din nordul Capitalei.
Printre cei care au mancat la acest restaurant se numara autorul brazilian Paulo Coehlo, soprana Mariana Nicolesco, dar si presedintele Traian Basescu, potrivit presei internationale, care catalogheaza micii de aici ca fiind "unii dintre cei mai buni din Balcani".
"Moartea sa ne-a afectat pe toti. Pierderea sa este irecuperabila, dar restaurantul va merge inainte", a declarat partenerul sau de afaceri, Andrei Alexandru, cel care este cunoscut drept Sandu Cocosatu', renume pe care l-a primit dupa 40 de ani in care a stat aplecat peste gratar.
Sandu Cocosatu' si Ion Oita s-au intalnit in anul 1975 si au deschis "La Cocosatu" impreuna, in 1996.
"Era special, stia cum sa vorbeasca cu toti, cu cei de jos, dar si cu cei de sus. Unii dintre noi suntem aici de 15 ani, a ajutat pe toata lumea", a declarat Andrei Alexandru, joi, cu ochii in lacrimi.
Viata si afacerea merg inainte atat pentru angajati, cat si pentru restaurant. Clientii care coboara din masinile scumpe parcate in fata localului vin pentru a manca mici cu mustar, alaturi de un pahar de bere.
"Aici vin romani si straini, saraci si bogati", a completat Sandu Cocosatu'.
"La Cocosatu nu este un restaurant scump. Veti intalni muncitori, bancheri si doctori care mananca aici in fiecare zi", spune Theodor Oltean, un dentist care traieste in Germania, fost patron al restaurantului, care trece pe aici de fiecare data cand se intoarce in Romania.
"Folosesc cele mai proaspete ingred