Mai bine de cinci ore. Atât a durat ca aproape 25.000 de brazi să fie transformaţi în rumeguş. Astăzi la sediul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti din Ghencea brazii strânşi din Capitală au fost tocaţi. Îngrăşământul vegetal rezultat va fi folosit în serele, parcurile și spațiile verzi din oraş. Şi tot azi, brazii în ghivece donaţi de bucureştenii care nu au avut unde să-i ducă după sărbători au fost plantaţi în parcuri. Mai bine de cinci ore. Atât a durat ca aproape 25.000 de brazi să fie transformaţi în rumeguş. Astăzi la sediul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti din Ghencea brazii strânşi din Capitală au fost tocaţi. Îngrăşământul vegetal rezultat va fi folosit în serele, parcurile și spațiile verzi din oraş. Şi tot azi, brazii în ghivece donaţi de bucureştenii care nu au avut unde să-i ducă după sărbători au fost plantaţi în parcuri.
Staţia de prelucrare şi tocare a materialelor vegetale de la ALPAB a lucrat azi la foc continuu. 25.000 de brazi strânşi din tot oraşul au fost transformaţi în rumeguş, care va fi folosit pe post de îngrăşământ vegetal.
"Proprietățile îngrășământului vegetal rezultat în urma prelucrării și tocării brazilor conduc la ridicarea PH-ului solului transformându-l din unul neutru, într-unul acid. Solurile acide ajută la dezvoltarea armoniasă a tuturor speciilor de Orhidee, Azalee, Rhododendronii și Hortensii.
În serele noastre, dar și la Secția Plante Perene, avem toate aceste categorii de plante, arbori și arbuști, iar compostul rezultat în urma acțiunii de astăzi va fi folosit atât la îngrijirea și dezvoltarea plantelor menționate cât și pe solurile din parcurile și spațiile pe care ALPAB le administrează", a declarat directorul adjunct al ALPAB, Vasile Grădişteanu. În urma acţiunii de astăzi au rezultat 12 tone de îngrăşământ.
Tot azi, în Parcul Carol, au fost plantați brazii din gh