Patru încă mai sunt căutaţi şi în prezent. Distribuţia dispariţiilor de minori pe categorii de vârstă pune în evidenţă faptul că cele mai multe dispariţii de minori vizează vârsta cuprinsă între 10-14 ani, perioadă a adolescenţei.
Conform statisticilor oferite de Serviciul de Investigaţii Criminale Compartimentul Urmăriţi , în anul 2011 au avut loc 53 dispariţii de persoane, dintre care 26 de persoane sunt minore.
Toate dispariţiile de minori înregistrate în 2011 în judeţul Vrancea au fost dispariţii voluntare .
Raportat la vârsta copilului la momentul dispariţiei se observă că în anul 2011 majoritatea celor dispăruţi au până în 14 ani (46%) din totalul de minori dispăruţi. Dispariţiile de minori s-au petrecut preponderent în cursul zilei.
În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă a minorilor care în cursul 2011 au plecat de la domiciliu, se constată că în proporţie 65,4% dintre dispariţii au fost înregistrate în mediul rural în 2011 procent asemănător cu cel de 67% înregistrat în 2010.
Distribuţia dispariţiilor de minori pe categorii de vârstă a minorului dispărut pune în evidenţă faptul că cele mai multe dispariţii de minori vizează vârsta cuprinsă între 10-14 ani perioada a adolescenţei, aceasta fiind adesea o perioadă dificilă în evoluţia individului, caracterizată prin teribilism, dorinţa de independenţă, naivitate etc .
"Conştient sau nu de consecinţele acţiunii sale, copilul adoptă un anumit comportament ca urmare a condiţiilor specifice în care a fost crescut şi educat, iar atitudinea lui poartă amprenta modelului parental a persoanei care i-a fost alături, importanţa mediului familal fiind evidentă în aceste situaţii .
Astfel, în 64% dintre cazuri, minorele se aflau în grija ambilor părinţi căsătoriţi sau care trăiesc concubinaj, într-un caz minorul locuia cu un părinte datorită divorţului, un caz în care co