Daca ai avut o zi foarte grea, stresanta si te simti obosit, deprimat si-ti doresti si cu ochii ceva dulce, lasa bomboanele sau ciocolata pentru alta zi si mananca niste curmale, nu multe, atat cat poti lua cu o mana din cutia in care sunt ambalate.
Specialistii au constatat ca in zonele in care curmala este aliment de baza, mai ales in zonele locuite de africani, cancerul si tumorile sunt rare, pentru ca acest fruct are in compozitia sa foarte mult magneziu, despre care se stie ca are rol de preventie in bolile canceroase. Tot despre magneziu se stie ca intareste muschii, intarzie imbatranirea si este recomandat cu deosebire celor care sufera de boli nervoase.
Fosforul, care, de asemenea, se gaseste din abundenta in curmala, permite buna functionare a celulei nervoase si calcifierea oaselor. Fosforul este recomandat in boli ale sistemului nervos. Astenicii ar trebui sa consume curmale deoarece contin fier. 25 de grame de curmale, mancate zilnic, sunt suficiente pentru a satisface nevoia de fier a organismului.
Desi este un fruct mic, celelalte componente (calciul, potasiul, cuprul) fac din curmala un aliment excelent, complet si complex, cu o mare putere energetica si de intinerire care poate fi consumat dimineata la micul dejun si oricand, peste zi, de oricine le adora, mai putin, insa, de persoanele care sufera de diabet.
Daca ai o digestie lenesa si te balonezi des, consuma curmale dupa fiecare masa. Persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, li se recomanda un tonic cardiac preparat acasa din curmale tinute peste noapte intr-un pahar de apa. Dimineata se bea sucul obtinut. Este tonicul cardiac perfect si se poate lua de doua ori pe saptamana.
Acest fruct miraculos se recomanda persoanelor anemice, extenuate de efort fizic sau intelectual, convalescentilor, persoanelor care au lipsa de calciu,