Seria documentarelor din cadrul primei emisiuni de cultură gastronomică produse de TV5 Monde şi subtitrate în limba română - „Epicerie Fine” - continuă duminica aceasta cu „Les Moules de Bouchot”, un episod despre renumitele midii ce cresc în Saint-Brieuc din regiunea Bretania, în vestul Franţei.
Transmisă în fiecare duminică de la ora 14:00, emisiunea va fi, ca de obicei, prezentată de Guy Martin, renumitul maestru bucătar francez recompensat cu trei stele în Ghidul Michelin şi bucătarul şef al celebrului restaurant istoric Le Grand Véfour.
Maestrul bucătar va dezvălui telespectatorilor povestea din spatele midiilor din Saint Brieuc precum şi cele mai inspirate modalităţi de preparare a acestui produs pentru care regiunea Bretania a devenit în timp renumită.
Seria „Epicerie Fine” va continua weekend-ul următor, duminică, 22 ianuarie, cu „Le Raisin de table”, un episod despre strugurii de masă crescuţi în Dangolsheim din regiunea Alsacia, în nord-estul Franţei. „La chataigne de corse”, episodul difuzat în 29 ianuarie, va prezenta povestea fascinantă a castanei de San Lorenzo. Şi, într-un episod şi mai incitant, secretele muştarului de Dijon vor fi dezvăluite duminică, 5 februarie, în „La moutarde de Dijon”, o emisiune filmată în Beaune din regiunea Burgundia, în estul Franţei.
Pe parcursul fiecăruia dintre cele 35 de episoade duminicale ale seriei „Epicerie Fine”, renumitul maestru bucătar francez Guy Martin întâlneşte un producător local al unui anumit produs tipic francez ce devine apoi personajul principal al episodului. Împreună, cei doi descoperă oameni ce cultivă, recoltează şi comercializează prestigiosul produs într-o regiune franceză specifică. Fiecare episod devine astfel o aventură în inima regiunii respective, în mijlocul localnicilor ce îşi împărtăşesc din talentul, experienţa şi acel savoir-faire care le conferă ti