Agentia pentru Protectia Mediului Operatorii economici din Iasi vor avea obligatia de a raporta, printr-un set de proceduri recent publicat, cantitatile de ambalaje si deseuri de ambalaje pe care le produc la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Aceasta, la randul ei, va preda situatia la Bucuresti. De asemenea, firmele specializate in reciclarea, colectarea sau verificarea de ambalaje, comerciantii de deseuri de ambalaje si operatorii de salubritate vor trebui sa raporteze situatiile privind toate categoriile de materiale adunate si procesate la agentia judeteana sau teritoriala pentru protectia mediului in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea.
Noile obligatii si modul de raportare au fost publicate saptamana trecuta de Ministerul Mediului si Padurilor. In anexele pe care producatorii de deseuri trebuie sa le transmita la APM Iasi vor fi precizate cantitatile de ambalaje, materialele din care sunt fabricate si achizitiile intracomunitare de ambalaje. Conform normelor impuse de Guvern, vor fi specificate si date despre ambalajele care contin reziduuri sau sunt contaminate cu substante periculoase, precum si despre ambalajele metalice care contin azbest, inclusiv containere goale pentru stocarea sub presiune. Administratia Fondului pentru Mediu va pune la dispozitia APM Iasi, pana la data de 31 ianuarie, lista operatorilor economici vizati, iar datele vor fi centralizate intr-o baza de date nationala pana cel tarziu 11 mai.
Agentia pentru Protectia Mediului Operatorii economici din Iasi vor avea obligatia de a raporta, printr-un set de proceduri recent publicat, cantitatile de ambalaje si deseuri de ambalaje pe care le produc la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Aceasta, la randul ei, va preda situatia la Bucuresti. De asemenea, firmele specializate in reciclarea, colectarea sau verificarea de ambalaj