Acest sfârşit de săptămână stă şi de această dată sub semnul ideilor frumoase. Dacă sunteţi în căutarea unei după amieze inspirate, nu veţi avea de ce să fiţi dezamăgiţi. "Nestemata" acestor zile o aflaţi la Muzeul de Geologie din Bucureşti, care găzduieşte o expoziţie inedită: 37 de figurine de ceară în mărime naturată aduse special de la Sankt Petersburg. "Mit, Ficţiune şi Realitate". Până la 4 martie veţi putea sta faţă în faţă cu Michelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Shrek, Harry Potter, Minotaurul, Cerber, temutul Zeus, dar… şi cel mai gras om din lume.
Fotografie. În Foaierul Sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti este deschisă până la data de 31 ianuarie expoziţia de fotografie "O altă Japonie: Japonia de Nord". O analiză prin prisma obiectivului de fotografiat a unui spaţiu cultural marcat de tradiţiile, obiceiurile şi trăsăturile vieţii de zi cu zi. Japonia contemporană (anii 1970 şi intervalul 2008-2011), surprinsă cadru după cadru, de fotograful Hashimoto Yoshinori. Vizitatorii vor putea astfel cunoaşte obiceiurile populaţiei matagi, oameni de munte şi vânători pricepuţi de căprioare şi urşi, primăvara timpurie din regiunea Akita de nord, un loc unde muntele coboară până la mare, Festivalul de toamnă organizat în onoarea zeilor pentru a primi în continuare recolte bogate, dar şi oraşele Iwate şi Fukushima dezvăluite privitorilor la trei luni de la dezastrul din martie 2011.
Artistul Gabriel Manolescu priveşte lumea din înaltul cerului. Lucrările de grafică alb-negru sau color, fie că reprezintă o delicată floare, o pasăre, un chip încărcat de gânduri sau un oraş, sunt dinamice, au toate simţurile treze, într-un cuvânt – sunt vii. Expoziţia "Vedere deAsupra Lumii" este deschisă în Bucureşti până la data de 12 februarie. Salonul Internaţional de Fotografie Carol Popp de Szatmari, organizat la Muzeul de Artă Cluj