Inainte de a arunca resturile vegetale la cosul de gunoi, intereseaza-te ce poti face cu ele, intereseaza-te daca sunt bune la ceva. Trebuie sa stii ca resturile vegetale ascund in ele adevarate depozite de vitamine, minerale si fibre alimentare.
Daca din diferite motive nu poti manca marul cu tot cu coaja, sa nu arunci cojile. Pune-le la uscat intr-un loc luminos si uscat. Iarna pot fi puse langa o sursa de caldura, soba sau calorifer.
In caz de insomnie, o infuzie din coji de mere te ajuta sa scapi de noptile albe. Peste doua linguri de coji de mere se toarna 200 ml de apa fierbinte si se lasa zece minute la infuzat. Pentru gust, se adauga putina miere de albine, de preferinta poliflora, si cateva picaturi de zeama de lamaie. Ceaiul se bea seara, cu doua ore inainte de culcare.
Impotriva crampelor la stomac se bea aceeasi infuzie, facuta din coji de mere, cate o cana, de trei ori pe zi.
Pentru tratarea bronsitelor si a reumatismului se face un macerat din coji de mere, bine uscate si apoi, pisate sau macinate in rasnita de cafea. La un litru de apa, se pun opt linguri de pulbere si se lasa la macerat 12 ore. Se beau cate trei cani pe zi.
Copiii adora compotul. Daca ai facut placinta cu mere, sa nu arunci cotoarele. Pune-le la fiert, indulceste zeama cu miere sau zahar, adauga putina scortisoara daca ai in casa si, in acest fel, poti avea o bautura dulce, aromata si energizanta pentru o zi intreaga.
Nici coditele de la cirese ori visine nu trebuie aruncate. Spala-le bine, lasa-le la scurs si pune-le la uscat. Ceaiul din codite de cirese este un remediu excelent impotriva bolilor de rinichi, pielonefrite si cistite. La o jumatate de litru de apa se adauga o mana de codite de cirese si, dupa ce da in clocot, se lasa la racit, se strecoara si se bea, pe parcursul zilei, in mai multe reprize.