Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, trebuie să fie mai atent cu consumul exagerat de brânză, care creşte riscul bolilor cardiovasculare, precum şi pe cel de infarct, susţine medicul nutriţionist Camelia Olteanu. Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, trebuie să fie mai atent cu consumul exagerat de brânză, care creşte riscul bolilor cardiovasculare, precum şi pe cel de infarct, susţine medicul nutriţionist Camelia Olteanu.
“Mânânc doar brânză făcută de mine şi o mănânc cu orice: piersici, cireşe, compot, pepene, porumb, ciorbă, muştar… Brânză la fiecare masă şi cu orice, acesta e meniul meu”, spunea Gigi Becali în urmă cu ceva timp.
Medicul nutriţionist Camelia Olteanu spune însă că patronul Stelei ar trebui să aibă un meniu mai diversificat: “Nu sunt adepta neapărat a unui meniu disociat. În mod normal, poţi mânca brânză, dar cu legume - salată sau gătite -, pentru că ai nevoie şi de fibre, nu doar de proteine şi de lipide. Legumele şi verdeţurile scad din absorbţia grăsimilor în sânge. Dacă mănânci doar brânză, carne, ouă şi peşte te poţi constipa foarte tare. Nu cred că e indicat ca brânza să fie consumată împreună cu fructele. Telemeaua de oaie e foarte grasă, aproape ca o carne cu grăsime, şi are cel mai ridicat nivel de colesterol dintre brânzeturi. La o persoană care mănâncă multă brânză de oaie, pe pereţii arterelor se depun ateroame de grăsime şi respectiva ia mult în greutate. Domnul Becali are probabil un metabolism foarte rapid, dar, oricum, există riscuri”.
Foatbalul e un domeniu foarte solicitant, iar patronul Stelei trebuie să aibă grijă pentru a nu le călca pe urme lui Ioan Becali (impresar / infarct), Mircea Sandu (preşedinte FRF / cancer la ficat şi rect), Cristi Borcea (acţionar Dinamo / intoxicaţie cu metale grele), Mircea Lucescu (antrenor Şahtior / operat pe inimă), Cornel Dinu (administrator delegat Dinamo / infarct miocardic) s