Florian Holsboer, medicul care l-a avut în grijă pe fostul internaţional Sebastian Deisler, sugerează că tehnicianul e responsabil de problemele psihice ale acestuia.
Ani de zile, Felix Magath (58 de ani) a fost criticat de jucătorii săi pentru metodele dure de pregătire şi disciplina militară pe care le-o impunea. Acum e pus la zid şi de pisihiatri.
Directorul Institului Max Planck din Munchen, Florian Holsboer, a afirmat deunăzi că "antrenorii duri nu mai au ce căuta în ziua de azi la cluburi. Cînd ai unul ca Magath pe bancă trebuie să te gîndeşti automat şi la un plan B, unul cu ajutorul căruia să poţi rezolva problemele ce decurg din colaborarea cu un asemenea tehnician".
Şocantă, fără doar şi poate, declaraţia a fost interpretată de presa germană ca o acuzaţie indirectă la adresa antrenorului lui VfL Wolfsburg. Cotidianul Bild, de pildă, a insistat asupra faptului că Holsboer e psihiatrul care l-a avut în grijă pe unul dintre foştii elevi ai lui Magath la Bayern: Sebastian Deisler.
Deisler a lucrat sub comanda lui Magath vreme de aproape 3 ani, între 2004 şi 2007. Împreună au cîştigat două titluri şi două Cupe ale Germaniei. Cu toate astea, confruntat şi cu numeroase accidentări, mijlocaşul munchenez a devenit depresiv. Iar în ianuarie 2007 şi-a anunţat retragerea definitivă din fotbal.
Turnul suferinţei
Mingea medicinală e o obişnuinţă la antrenamentele lui Felix Magath, mare fan al unei pregătiri fizice dusă adesea la extrem. Pe vremea cînd era la Stuttgart a inventat celebrul "Turn al Suferinţei". O construcţie aflată la Algarve (Portugalia), ale cărei sute de trepte Ganea, Bordon, Balakov, Soldo şi ceilalţi le urcau şi le coborau în alergare (foto).
I-a ţinut în ger
În perioada "Schalke", de pomină a rămas o şedinţă de pregătire programată a doua zi după un eşec în campionat. Magath i-a ţinut pe Deac, Ne