Indiferent de partidul care o initiaza, indiferent de orientarea politica - ca e din Opozitie sau ca e de la Putere - , indiferent de partizanatele de la Ministerul Sanatatii, Romania are nevoie de o lege a Sanatatii.
Insa Romania nu are nevoie de orice lege a Sanatatii, ci de un proiect legislativ care sa reformeze, intr-adevar, sistemul medical muribund. Presedintele Traian Basescu ne-a acuzat, in aceeasi conferinta in care i-a cerut premierului Emil Boc sa retraga Legea Sanatatii din dezbatere, ca nu vrem reforma.
Gresit! Reforma o vrem, dar trebuie sa ajungem in punctul in care sa putem stabili daca niste propuneri legislative sunt cu adevarat reformatoare sau nu. Or, ca sa ajungem sa supunem un astfel de proiect unei dezbateri publice, trebuie, mai intai, sa ne cunoastem drepturile, considera directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Violeta Alexandru, intr-un interviu acordat Ziare.com inainte ca Legea Sanatatii sa fie retrasa.
Pe 11 ianuarie ati remis un comunicat de presa potrivit caruia pozitia IPP este urmatoarea: IPP respinge proiectul Legii Sanatatii. Mai mult, spuneti ca nu sunteti de acord ca Guvernul condus de premierul Emil Boc sa-si asume raspunderea pe actul care ar urma sa normeze modul in care va functiona sistemul medical din Romania, in forma actuala. Ce aveti de gand sa faceti, practic, in caz ca se va intampla acest lucru?
Declaratia Institutului a fost aceea ca respinge proiectul de lege in forma actuala - practic sunt o serie de sectiuni/titluri din lege care necesita imbunatatiri semnificative, altele care, in principial, nu pot fi amendate intrucat contin principii injuste pentru pacienti, in opinia IPP.
Boc i-a bagat in sedinta pe democrat-liberali: PDL va avea propria Legea a Sanatatii
Conform ultimelor declaratii facute atat de Ministrul Sanatatii, cat si