Fara nicio indoiala, dieta este principala modalitate prin care poti evita cresterea colesterolului. Atat timp cat alimentatia este bazata in primul rand pe legume si fructe, te afli pe drumul cel bun.
In afara de asta, insa, exista anumite alimente-minune, care scad colesterolul rau si il mentin stabil pe cel bun. Altele, in schimb, functioneaza ca o bomba cu ceas pentru corp. Iata la ce trebuie sa ai grija, conform MSN:
Produse lactate integrale
Grasimile saturate blocheaza arterele si cresc nivelul colesterolului rau, periculos, iar inghetata, smantana si alte produse lactate abunda in asa ceva. Alege acest tip de alimente, insa degresate, astfel incat sa fie mai sanatoase. Si mozzarella degresata poate sa fie foarte gustoasa.
Carne procesata
Sunca, carnatii, crenvurstii si alte produse din carne procesata reprezinta surse de colesterol, care ti se va depune pe artere si le va infunda. Gandeste-te inainte sa cumperi asa ceva si opteaza pentru versiuni light, dar tot foarte gustoase, cum ar fi carnea de curcan.
Cartofi prajiti rapid
Chiar mai rele decat grasimile saturate sunt cele trans, ajungand pana la stadiul in care aproape poti considera ca te otravesti singur daca le consumi. Principala sursa pentru ele este reprezentata de uleiurile hidrogenate, mai exact cele care sunt folosite in fast-food-uri pentru prajirea repetata a cartofilor.
Uleiuri tropicale
Uleiurile de cocos si de palmier reprezinta unele dintre cele mai grase tipuri de ulei, asa ca nu este bine sa le folosesti in mod frecvent la gatit. Utilizeaza-le pe cele care au grasimi mono si poli nesaturate, precum cel de masline ori rapita. Astfel, vei preveni bolile de inima si chiar cancerul.
Aluaturi coapte
Multi producatori de dulciuri folosesc uleiuri nesanatoase in compozit