Concertul Orchestrei Naţionale Radio de vineri, 20 ianuarie 2012, ora 19.00 se va desfăşura sub bagheta dirijorului Adrian Morar, care revine pe scena Sălii Radio şi propune publicului meloman bucureştean un program variat, informeaza Formatiile Muzicale Radio.
În deschiderea concertului va fi interpretată lucrarea Solstiţiu a cunoscutului compozitor clujean Adrian Pop, compusă în 1979 şi inspirată dintr-o colindă din Bihor, numită „Colinda Soarelui”. Va urma Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară şi orchestră, op. 61 de Camille Saint-Saëns, compus în 1880 pentru violonistul Pablo de Sarasate, care l-a cântat în premieră. Concertul din seara de 20 ianuarie o va avea ca solistă pe violonista Cristina Anghelescu.
În partea a doua a programului vom audia Carnaval de Robert Schumann (op. 9, 1834, lucrare compusă pentru pian), în varianta pentru orchestră realizată de Theodor Rogalski.
Parcursul artistic al dirijorului Adrian Morar reflectă o atentă preocupare pentru actul artistic, concretizată prin numeroasele concerte dirijate atât în ţară cât şi în Franţa, Elveţia, Grecia, Ungaria, Germania, Spania şi Thailanda. Adrian Morar a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a beneficiat de îndrumarea profesorilor Florentin Mihăescu - dirijat coral, Emil Strugaru şi Alexandru Fărcaş – canto, urmând apoi şi cursuri de masterat alături de Aurel Stroe şi Victor Dumănescu. A avut totodată prilejul de a participa la cursuri de dirijat ale unor remarcabili muzicieni precum Peter Eötvös, Eri Klass, Eric Ericsson, Ton Koopman, Zoltán Pesko, Helmuth Rilling. În anul 1994 a obţinut Premiul I al Concursului „Gheorghe Dima”, în anul 2002 a fost distins cu Premiul „Ludovic Spiess”, iar în anul 2009 cu Premiul „Lia Hubic”. În prezent dirijor al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Adrian Morar colaborează cu Operele din T