Orădenii au încercat să fie solidari cu protestatarii din capitală, însă lipsa de organizare şi-a spus cuvântul. În ultimele trei zile au fost trei tentative de miting, însă abia astăzi va avea loc primul miting autorizat, în faţa statuii lui Mihai Viteazul din centrul oraşului.
Startul protestelor s-a dat la Oradea vineri seară, în jurul orelor 22.30. Locul de întâlnire a fost statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, însă protestul a fost unul timid. Cei aproximativ 15 studenţi care s-au strâns la ora anunţată pe facebook nu au petrecut mai mult de o jumătate de oră în frig, renunţând repede la mişcarea de protest.
O sută de revoltaţi
Sâmbătă, în jurul orelor 14.00, în Piaţa Unirii, la protestul iniţiat de un asistent al Smurd Bihor, care anunţase ulterior anularea evenenimentului, s-au adunat circa o sută de orădeni. La protest şi-au făcut apariţia mai mulţi revoluţionari din 1989, dar şi reprezentanţi ai opoziţiei, precum senatorul Cornel Popa şi Florin Birta, directorul Clubului Sportiv Municipal. Grupul protestatar a stat în centrul oraşului aproximativ o oră, ţinând în mâini pancarte cu sloganuri precum „Jos Băsescu!", „Demisia Guvernului!" sau „Vrem democraţie nu dictatură!". Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, căpitanul Ioan Bogdan, nicio persoană nu a fost amendată sau lovită.
Tineri şi nemulţumiţi
Şirul mini-protestelor a continuat duminică, în jurul orelor 14.00, de această dată locul întâlnirii fiind Primăria Oradea. Aproximativ 15 tineri, majoritatea liceeni, s-au adunat pentru a scanda mesaje împotriva guvernării. Arborând steagul României, tinerii au cântat imnul şi au strigat de câteva ori: „România, stat polițienesc!". Niciul dintre protestatari nu a fost rănit, iar jandarmii nu au aplicat amenzi, chiar dacă protestul nu a fost unul aut