Consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi creşte riscul de cancer de pancreas cu 19 procente, au spus cercetătorii care au efectuat studiul, potrivit BBC News. De altfel, consumul de carne roşie şi carne procesată a fost deja învinuit pentru cancerul intestinal, determinând autorităţile britanice să recomande să nu fie mâncate mai mult de 70 de grame de altfel de alimente, pe zi. Potrivit studiului din Suedia, în cazul consumului de 100 de grame de carne procesată pe zi, riscul cancerului pancreatic se majorează la 38%. „Există o rată de supravieţuire foarte redusă pentru cancerul de pancreas. De aceea, pe cât este de important să fie diagnosticat devreme, la fel de important este să înţelegem care sunt cauzele acestei boli”, a spus prof. dr. Susanna Larsson, care a condus studiul de la Institutul Karolinska. Potrivit dr. Rachel Thompson, de la Fondul Mondial pentru Cercetare în domeniul cancerului, factorii din spatele apariţiei cancerului de pancreas vor fi studiaţi în cadrul unui proiect la scară largă, în acest an. „Indiferent de acest studiu, s-a stabilit deja că există o legătură puternică între consumul de carne roşie şi carne procesată şi riscul de apariţie a cancerului intestinal şi de aceea recomandăm limitarea consumului de carne roşie gătită la 500 de grame pe săptămână şi evitarea totală a carnii procesate”, a spus Thompson.
Autori: a.b.
Consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi creşte riscul de cancer de pancreas cu 19 procente, au spus cercetătorii care au efectuat studiul, potrivit BBC News. De altfel, consumul de carne roşie şi carne procesată a fost deja învinuit pentru cancerul intestinal, determinând autorităţile britanice să recomande să nu fie mâncate mai mult de 70 de grame de altfel de alimente, pe zi. Potrivit studiului din Suedia, în cazul consumului de 100 de grame de carne procesată pe zi, riscul cancerului pa